De huurprijs

Voor het gebruik van de door u gehuurde woning betaalt u huur. Meestal bedoelen we daarmee de zogenaamde brutohuur. Deze brutohuur bestaat uit twee delen: de netto huurprijs en de servicekosten. Een specificatie van deze kosten vindt u op uw persoonlijke pagina in het klantenportaal Mijn Rhiant.

Huurverhoging
Ieder jaar ontvangt u uiterlijk 1 mei een brief van ons met daarin de jaarlijkse huurverhoging. Meer hierover leest u bij de veelgestelde vragen over huurverhoging.

Stookkosten
De stookkosten zijn bij de flats aan de Van Assendelftgaarde, IJdenhove, Banckertplein en Pruylenborg onderdeel van de huur. In deze flatblokken betaalt u als bewoner een voorschot voor de stookkosten aan Rhiant. Dit bedrag varieert van € 60,00 tot ongeveer € 110,00 per maand. Over deze kosten ontvangt u één keer per jaar een verrekening. Meer hierover leest u bij de veelgestelde vragen over stookkosten.

Schoonmaak en tuinonderhoud
Als u servicekosten betaalt voor schoonmaak, bedoelen we hiermee het schoonmaken van de algemene ruimtes in de woongebouwen. Hiervoor gelden schoonmaakafspraken met een schoonmaakbedrijf. Dit geldt ook voor de groenvoorziening rond sommige woongebouwen. De kosten die hiermee gemoeid zijn, vindt u terug in de servicekosten. De werkzaamheden verlopen volgens een werkprogramma, zodat inzichtelijk is welk werk wanneer wordt gedaan.