Constructief herstel Banckertplein (update juni 2017!)

06 juni 2017

Er is een tijdelijke hulpconstructie gemaakt onder de galerijvloeren en de balkons van het Banckertplein. In januari 2017 zijn we gestart met het definitieve herstel van de constructie in de vloer. Voor de bewoners is het fijn om te weten wat hen te wachten staat. Wij informeren hen regelmatig via brieven en bieden de mogelijkheid om tijdens spreekuren en in individuele gesprekken vragen te stellen. 

Planning
Inmiddels zijn we aangekomen bij de laatste stap in het herstelproces. De antisliplaag/vloercoating.

Op 9 juni zijn alle stempels weg, bij de appartementen met de even nummers aan de zijde van de Adm. De Ruyterlaan en op 16 juni worden de laatste weggehaald aan de zijde van de Callenburgsingel.

Aanbrengen vloercoating
Na het herstel van de dakplaten en de betonschades start de aannemer met het aanbrengen van de vloercoating (anti slip verflaag). Het aanbrengen van de coating duurt ongeveer 3 ½ week per verdieping per kant. Als eerste worden alle balkons gecoat en pas daarna de galerijen. In de planning hieronder leest u wanneer de werkzaamheden bij uw woning ongeveer worden uitgevoerd. Deze data zijn onder voorbehoud van onvoorziene weersomstandigheden en kunnen daardoor een aantal dagen wijzigen. U krijgt over de startdatum nader bericht van aannemer Rendon.

Uitleg werkzaamheden en uw medewerking gevraagd
Voordat er kan worden gestart met het aanbrengen van de drie lagen coating wordt eerst de vloer geschuurd en met water onder hoge druk schoongespoten. Tijdens het coaten van de galerijen wordt gebruik gemaakt van houten loopvlonders zodat uw woning altijd bereikbaar is. Deze bereikbaarheid geldt ook voor bewoners of bezoekers die minder goed ter been zijn. Bij het coaten van het balkon is het, gedurende de droogtijd van de coating (verf), niet mogelijk het balkon te betreden. Dit betekent dat u drie maal een aantal dagen uw balkon niet kan gebruiken. Voor het aanbrengen van de coating is het nodig dat al uw eigendommen gedurende de werkzaamheden van het balkon worden verwijderd. Wij vragen hierbij om uw medewerking.

 

Constructief herstel 

De galerij- en balkonvloeren worden met extra stalen staven in de vloer versterkt. Na het aanbrengen van de stalen staven wordt een nieuwe antislip laag aangebracht.

Stap 1.


Met een speciale scanner wordt onderzoek naar de wapening in de vloer uitgevoerd. Uit dit onderzoek blijkt welke vloerplaat van galerij of balkon hersteld moet worden. Gelukkig is herstel van alle vloerplaten niet nodig. 

Stap 2.

   

Er worden sleuven in de vloer gezaagd waarin later de stalen wapeningstaven worden gelegd. Dit zagen gebeurd met een diamantzaag. Op de vloerplaat ontstaat dan een patroon van zaagsneden.

Stap 3.


Er wordt een gat in de vloer geboord. In dit gat wordt de stalen staaf verankerd met de vloerconstructie van de woning.

Stap 4.


De stalen staaf wordt in de gemaakte sleuf geplaatst.

Stap 5.


De sleuf wordt dichtgemaakt met speciale mortel.

Stap 6.


Tijdens het uitharden van de mortel worden de sleuven afgedekt. Na het uitharden worden de stempels verwijderd. 

Stap 7.


Er wordt een nieuwe antisliplaag aangebracht. De exacte kleur en mate van antislip worden op basis van te maken proefvlakken op het Banckertplein bepaald.

Vragen?

U bent welkom in de woning Banckertplein 32

maandag    11.00 - 12.00 uur   (aannemersbedrijf De Kwaasteniet)
dinsdag       14.00 - 16.00 uur   (sociaalbeheer Rhiant)
woensdag  14.00 - 15.00 uur   (aannemersbedrijf De Kwaasteniet)
donderdag   9.00 - 11.00 uur   (sociaalbeheer Rhiant)

Reageer op dit nieuwsbericht