Constructief herstel Banckertplein (update 24-03-2017!)

24 maart 2017

Er is een tijdelijke hulpconstructie gemaakt onder de galerijvloeren en de balkons van het Banckertplein. In januari 2017 gaan we starten met het definitieve herstel van de constructie in de vloer. Voor de bewoners is het fijn om te weten wat hen te wachten staat. Wij informeren hen regelmatig via brieven en bieden de mogelijkheid om tijdens spreekuren en in individuele gesprekken vragen te stellen. Hieronder is de planning per blok aangegeven en de methode van herstel met foto’s en een korte tekst nader toegelicht.

Planning

Vanaf 9 januari 2017 start de aannemer met voorbereidende werkzaamheden zoals het plaatsen van een bouwkeet en het bouwen van klimtorens aan de balkonzijde van het Banckertplein. Vanaf 16 januari starten de echte herstelwerkzaamheden bij blok 1 en 2. In onderstaand schema kunt u de werkvolgorde zien. 

De aanvullende onderzoeken hebben duidelijk gemaakt dat de constructie van de galerijen maar op een beperkt aantal plekken niet voldoet. In het rood staat aangegeven bij welke woningen herstel nodig is aan de galerijkant. 

Galerijen 

 

 

Balkons

De balkons van blok 1 en 2 zijn ook onderzocht. Hierbij het overzicht:

 

 

Constructief herstel 

De galerij- en balkonvloeren worden met extra stalen staven in de vloer versterkt. Na het aanbrengen van de stalen staven wordt een nieuwe antislip laag aangebracht.

Stap 1.


Met een speciale scanner wordt onderzoek naar de wapening in de vloer uitgevoerd. Uit dit onderzoek blijkt welke vloerplaat van galerij of balkon hersteld moet worden. Gelukkig is herstel van alle vloerplaten niet nodig. 

Stap 2.

   

Er worden sleuven in de vloer gezaagd waarin later de stalen wapeningstaven worden gelegd. Dit zagen gebeurd met een diamantzaag. Op de vloerplaat ontstaat dan een patroon van zaagsneden.

Stap 3.


Er wordt een gat in de vloer geboord. In dit gat wordt de stalen staaf verankerd met de vloerconstructie van de woning.

Stap 4.


De stalen staaf wordt in de gemaakte sleuf geplaatst.

Stap 5.


De sleuf wordt dichtgemaakt met speciale mortel.

Stap 6.


Tijdens het uitharden van de mortel worden de sleuven afgedekt. Na het uitharden worden de stempels verwijderd. 

Stap 7.


Er wordt een nieuwe antisliplaag aangebracht. De exacte kleur en mate van antislip worden op basis van te maken proefvlakken op het Banckertplein bepaald.

Vragen?

U bent welkom in de woning Banckertplein 32

maandag    11.00 - 12.00 uur   (aannemersbedrijf De Kwaasteniet)
dinsdag       14.00 - 16.00 uur   (sociaalbeheer Rhiant)
woensdag  14.00 - 15.00 uur   (aannemersbedrijf De Kwaasteniet)
donderdag   9.00 - 11.00 uur   (sociaalbeheer Rhiant)

 

Reageer op dit nieuwsbericht